• Angličtina v SMŠ Lovely Stars
          • Angličtina v SMŠ Lovely Stars

          • V SMŠ Lovely Stars sa špecializujeme na rozšírenú výučbu angličtiny metódou Helen Doron English. Na hodinách angličtiny si každé dieťa nájde svoju obľúbenú aktivitu. Spievame, tancujeme, kreslíme, hráme sa, pozeráme rozprávky, bádame, tvoríme...robíme všeličo možné aj nemožné a máme pri tom kopec zábavy....Ako vyzerá výučba angličtiny v našej MŠ? Pozrite si naše videjko a zistite, ako nám je spolu fajn... 🙂

          • Pestrofarebný škôlkarsky svet v Lovely Stars

          • Vítajte  v našom pestrofarebnom svete. Ak Vás zaujíma, ako trávime čas s našími deťmi v našej škôlke, pozrite si video, ktoré Vám predstaví aspoň v skratke rôznorodosť aktivít, ktoré máme každý deň pre ne pripravené. Spolu sa hráme, vzdelávame,  spievame, recitujeme, tancujeme, bádame, využívame moderné technológie, učíme sa poznávať okolitý svet.

        • Vyrezávanie tekvíc
          • Vyrezávanie tekvíc

          • Milé naše deti, milí rodičia,

             

            dovoľte nám pozvať Vás na druhý ročník vyrezávania tekvíc v SMŠ Lovely Stars. 

            Kedy: 26.10. 2022 v čase od 15:15 - 17:00

            Kde: školský dvor SMŠ Lovely Stars

            So sebou si prineste hlavne dobrú náladu, fantáziu, ostré nožíky a lyžice na dlabanie. Tekvičky a malé občerstvenie budú pre Vás pripravené.

             

            Tešíme sa na spoločné stretnutie!

        • Svetový deň mlieka v SMŠ ORTEA
          • Svetový deň mlieka v SMŠ ORTEA

          • Dňa 28.9.2022 sme sa aj my v našej škôlke zapojili do Svetového dňa mlieka. O mliečku sme si rozprávali, mliečko sme pili a dokonca sme ho zapojili aj do našich vyučovacích aktivít. 

            Zahrali sme sa na mliekáreň a rozvážanie mlieka k zákazníkom. Precvičili sme si pri tom matematiku - určili sme rovnú, krivú cestu, dlhšiu i kratšiu cestu, počítali litre odvezeného mlieka. :-) Áno,aj takto tvorilo a hravo sa dá využiť mlieko :-)

        • Ahoj, škôlka!
          • Ahoj, škôlka!

          • Milé naše deti a rodičia!

            V piatok 23.9.2022 sa na našom školskom dvore uskutočnil prvý ročník zoznamovacej akcie "Ahoj, škôlka". V príjemnej rodinnej atmosfére sa stretli pedagogickí i nepedagogickí zamestnanci SMŠ ORTEA s deťmi a ich rodičmi, aby spoločne strávili zopár chvíl pri súťažiach, skvelom jedle a družných rozhovoroch. 

             

            S deťmi súťažili oteckovia pri kotúľaní polienka či veľkej uhorky a mamičky a ich detičky si potrápili hlavičky pri logickej triediacej hre. Víťazom bol každý, kto si súťaž užil. 

            Po súťažiach sme si vychutnali výbornú fazuľovicu, ktorú pre nás prichystali Oliverkov a Evičkin ocko. Aj mamičky našich drobcov prispeli chutnými dobrotami k výdatnému občerstveniu.

            Ďakujeme všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k organizácii tejto milej rodinnej akcie a ďakujeme aj našim rodičom a ich drobcom za hojnú účasť!

          • Kurz prvej pomoci má už 5 zamestnancov

          • V Lovely Stars chceme byť pripravení pohotovo pomôcť našim drobcom v prípade núdze, preto sa 16.7.2022  tri dievčatá z tímu SMŠ Lovely Stars zúčastnili kurzu prvej pomoci, ktorý sa konal pod záštitou MO SČK Hviezdoslavov. Veríme, že to nebude nutné, no v prípade potreby je v súčasnosti už päť zo šiestich zamestnancov SMŠ Lovely Stars pripravených pomáhať našim deťom v krízových situáciách.

        • Letné prázdniny
          • Letné prázdniny

          • Milí naši rodičia, 

             

            Keďže sme škôlka s celoročnou prevádzkou, vrátane školských prázdnin, sme podľa Vyhlášky MŠ SR č. 306/2008 Z. z. o materskej škole v znení vyhlášky MŠ SR č. 308/2009 Z. z povinní uzatvoriť prevádzku našej škôlky aspoň na obdobie 2 týždňov z dôvodu sanitácie priestorov materskej školy.

             

            Udeje sa tak v avizovanom období 25.7. 2022-7.8.2022. 

             

            Toto obdobie využijeme na maľovanie, dezinfekciu a veľké upratovanie priestorov škôlky. 

             

            Pre naše deti budeme späť od druhého augustového týždňa, t.j. od 8.8.2022.

        • Tanečná besiedka
          • Tanečná besiedka

          • Vážení rodičia,

             

            Srdečne Vás pozývame na besiedku tanečného krúžku,

             

            ktorá sa uskutoční v utorok 28.6.2022 o 15:15 v triede Sovičiek SMŠ Lovely Stars.

             

            Na Vašu účasť sa tešia deti z tanečného krúžku a pani lektorka Katka.

        • Veľkonočné tvorivé dielničky
          • Veľkonočné tvorivé dielničky

          • V pondelok 11.4.2022 sa na našom škôlkovom dvore uskutočnil prvý ročník Veľkonočných tvorivých dieľničiek, ktorých sa zúčastnili takmer všetky naše deti spolu so svojimi rodičmi a súrodencami. Naši šikovníci si za asistencie svojich maminiek, ockov a súrodencov vymaľovali veľkonočné vajíčka a vyrobili si zajačikové košíčky, ktorými si vyzdobili svoje domovy počas veľkonočných sviatkov. Ďakujeme všetkým zúčastneným za príjemnú rodinnú atmosféru. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník veľkonočných tvorivých dielničiek. 

        • Týždeň splnených želení v SMŠ Lovely Stars
          • Týždeň splnených želení v SMŠ Lovely Stars

          • Máme za sebou týždeň plný úžasných aktivít pri príležitosti Medzinárodného dňa detí, ktorým sme oslávili sviatok (nielen) našich detí. Prežili sme spolu už druhý ročník Týždňa splnených želaní..

            V rámci neho sme sa v pondelok spoločne vybrali na zmrzlinový výlet. Prvotné sklamanie, že musíme cupkať po svojich a nečaká nás veľký autobus, sa premenilo na radosť a šťastné úsmevy pri pochutnávaní si na sladkom, chladivom potešení podľa vlastného výberu.

            V utorok sme pre deti pripravili kráľovský piknik na našom školskom dvore. Formou bufetových stolov si mohli vybrať chlebík s nátierkou, šunkou, zeleninku, croissanty, koláčiky, sušienky, či sladké ovocie. Samozrejme všetko pod dohľadom pani učiteliek, aby ich neboleli brušká. Drobcom na vzduchu, samozrejme, veľmi chutilo. Po pikniku sme si spravili diskotéku priamo na školskom dvore s našou roztomilou roztlieskavačkou - pani učiteľkou Sandy. 😊

            Streda – Deň detí – sa u nás niesla v športovom duchu. Vo veľkom sa u nás súťažilo. Deti si zmerali svoje sily a šikovnosť v detskom štvorboji. Súťažilo sa v disciplínach ako naberačkové prenášanie loptičiek, lezenie tunelom, slalomový beh vo dvojici a chvostíková naháňačka. Keďže všetky deti boli nesmierne šikovné, odniesli si domov medaily, diplomy a darčeky.

            Vo štvrtok sme sa opäť zabávali vo veľkom štýle. Prišiel nás do škôlky totiž navštíviť Zahrajko zo Spievankova. Aj keď najskôr zablúdil, nakoniec nás predsa len našiel a parádne to u nás roztočil. Roztancoval deti i pani učiteľky. 😊

            Týždeň splnených želaní sme zakončili piatkovou oslavou Lujzičkiných a Matúškových štvrtých narodenín. Ako je u nás zvykom, pochutnali sme si na výbornej torte, potešili sme oslávencov narodeninovými darčekmi, zatancovali si na diskotéke a pani učiteľka Monika každému vyrobila z balóna to, čo si zaželal.

            Týždeň splnených želaní je síce za nami, no čaká nás ešte kopec letných aktivít a zábavy, na ktoré sa už teraz všetci tešíme.

        • Výlet do knižnice v Šamoríne
          • Výlet do knižnice v Šamoríne

          • Dňa 14.3.2022 sme sa vybrali na výlet veľkým autobusom do kráľovstva všetkých kníh. Hádajte, kde sme zavítali...?

            Ako sme už avizovali, v pondelok sme boli na výlete parádnym autobusom. Zašli sme sa pozrieť do šamorínskej knižnice, aby sme našim deťom aj takýmto sposobom sprostredkovali svet rozprávok, o ktorých sme si hovorili minulý týždeň. Milá teta knihovníčka Erika nás previedla knižnicou, porozprávala nám o knižkách, o tom ako knižnica funguje, povedala nám rozprávku zo zázračného kufríka o Škorcovi Calvinovi a mohli sme si knižky i my "prečítať"...