• 2% pre OZ ORTEÁČIK
          • 2% pre OZ ORTEÁČIK

          • Vážení rodičia a priatelia našej materskej školy,

            po roku sa opäť blíži čas, kedy sa budete rozhodovať, komu venujete 2 percentá z Vašej zaplatenej dane za rok 2023.

            Chceli by sme sa na Vás obrátiť s prosbou o poukázanie týchto 2% práve nášmu občianskemu združeniu ORTEÁČIK. Získané prostriedky budú, tak ako vlani, použité na kultúrné a vzdelávacie aktivity pre naše deti. 2% nám môžete darovať nielen Vy, ale aj vaši blízki.

            Tlačivá a podrobný postup nájdete na našej webovej stránke v sekcii VIAC/2% OZ ORTEÁČIK

          • Welcome, Mrs. Parnaz!

          • Podarila sa nám obrovská vec! Posúvame náš bilingválny výchovno-vzdelávací proces ešte na vyššiu úroveň!

            Dnešným dňom náš bilingválny tím doplnila anglická lektorka, Mrs. Parnaz. Bude medzi náše deti chodiť každý štvrtok. Doobedie strávi v triede Sovičiek a poobedie v triede Mackov. Veľmi sa spolupráci s ňou tešíme. Bude obohatením pre naše deti i pre nás pedagogický kolektív! 😊

          • Vianočná besiedka

          • Počas celého adventného obdobia naše deti usilovne nacvičovali svoj vianočný program, aby Vás, svojich rodičov a blízkych, mohli potešiť svojim vystúpením. Príjemný kultúrny zážitok Vám želáme a ešte raz prajeme spokojné prežitie vianočných sviatkov a úspešný štart do nového roka 2024! 

        • Vianoce v SMŠ ORTEA
          • Vianoce v SMŠ ORTEA

          • 21.12.2023 sme prežili čarovný vianočný čas s našimi deťmi. Čarovná vianočná atmosféra, koledy, voňa punču a nefalšovaná detská radosť...to sú naše najkrajšie Vianoce.  Pozrite si s nami, aké to u nás bolo v náš vianočný škôlkový deň. 

          • Zavítal k nám Mikuláš

          • Po roku k nám opäť zavítal dlhoočakávaný hosť, na ktorého sa teší každé dieťa, svätý Mikuláš. Keďže naše deti sa na jeho návštevu svedomito pripravovali, učili sa básničky, pesničky, vyrábali jeho podobizne - zavítal k nám Mikuláš hneď dva krát. 

            Doobede k nám poslali Mikuláša rovno z obecného úradu obce Hviezdoslavov. Prišiel k nám aj so svojim pomocníkom - čertiskom. No keďže my máme len poslušné deti, tak tu čertisko nemalo koho vystrašiť a rozdalo našim poslušným deťom balíčky.

            Popoludnie deťom sprjemnilo divadielko o Anjelovi a čertovi. Deti v interaktívnom predstavení pomohli anjelikovi nájsť jeho stratené krídla, svätožiaru, ozdobiť stromček a ako prekvapenie a poďakovanie im anjelik Rafael priviedol opäť Mikuláša. 

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Že neviete? Naše deti to už vedia a radi sa s Vami o túto skúsenosť podelia. Spolu s pani učiteľkami pripravili, vyzdobili a naplnili 22 krabičiek plných lásky, ktoré sme odovzdali lokálnej koordinátorke tohto celoslovenského projektu. Ďakujeme všetkým, ktorí sa do tejto krásnej zbierky zapojili a pomohli tak urobiť Vianoce krajšími pre osamelých starkých.

          • Ukážka prvej pomoci s MS SČK Hviezdoslavov

          • 15.11.2023 našich šikovníkov navštívila pani doktorka Veronika z MS SČK Hviezdoslavov. Porozprávala im o záchranároch a prvej pomoci. Deti boli veľmi zvedavé a smelé. Aktívne sa do prednášky zapájali. Deti si "zachraňovanie" aj sami vyskúšali. Zachraňovali bábiku, ktorá sa dusila, naučili sa dať kamaráta do stabilizovanej polohy, či obviazať zranenie. Je dôležité už v tomto detskom veku učiť deti, že pomáhať tým, ktorí to potrebujú, je potrebné a že niekedy práve to, že zasiahneme rýchlo a včas môže druhému zachrániť život.

          • Tekvičková párty v našej škôlke

          • Už tretí krát sa stretli naše deti, ich rodičia a pani učiteľky na školskom dvore SMŠ ORTEA, aby spoločne vyrezávali tekvicových svetlonosov. Bolo to opäť milé popoludnie strávené v rodinnom duchu, ktorý patrí k našej materskej škole. Rodičia so svojimi ratolesťami vyrezali z tekvíc naoza skvosty. Dobre sme sa pri tom nasmiali, deti sa vybláznili s kamarátmi, dospelí sa porozprávali, pozdieľali svoje skúsenosti z vyrezávania tekvíc, ale i zo života, niečo dobré si zajedli a teplým čajíkom to zapili. Všetkým nám bolo veľmi príjemne! Ďakujeme za hojnú účasť. Už teraz sa tešíme na štvrtý ročník! 

          • Hudobný pozdrav pre starých rodičov

          • Pri príležitosti mesiaca október ako mesiaca úcty k starším si naše deti pripravili pre svojich starých rodičov krátky hudobný pozdrav. Aj takouto formou im chcú odkázať, že ich veľmi ľúbia a často na nich myslia. Tiež im chcú poďakovať za lásku a starostlivosť, ktorú im venujú. 

          • Ahoj škôlka!

          • V posledný septembrový piatok sme sa už po druhý krát stretli na spoločensko-kultúrnom podujatí Ahoj škôlka, ktoré sa uskutočnilo na školskom dvore našej materskej školy. Stretli sa rodičia, deti i pracovníci MŠ. Spoločne sme si zasúťažili, spoznali sa, porozprávali sa. Naši oteckovia nám pripravili výbornú fazuľovicu, maminky priniesli zase kopec sladkého občerstvenia v podobe ovocia a koláčikov, takže o dobré jedlo nebola núdza. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k tejto výbornej, už tradičnej, akcii a tešíme sa na ďalší, už tretí, ročník!

          • SMŠ ORTEA na Dni obce Hviezdoslavov 23.9.2023

          • 23.9.2023 deti našej materskej školy po prvý krát v našej histórii vystúpili na Dni obce Hviezdoslavov. Vystúpeniu predchádzali dni náročných tréningov, no naše deti sa na svoje prvé verejné vystúpenie veľmi tešili, preto nacvičovali s veľkou radosťou. Predviedli sa v takmer polhodinovom slovensko-anglickom pásme s tančekmi, básničkou, dokonca i malou dramatizáciou. Pridávame sem krátky zostrih z vystúpenia našich šikovných detí, na ktoré sme patrične hrdí. :-) 

        • Ahoj škôlka!
          • Ahoj škôlka!

          • Milé naše deti i rodičia, 

             

            všetkých Vás srdečne pozývame k stráveniu spoločného popoludnia na školskom dvore našej malej rodinnej súkromnej biligválnej materskej školy na už tradičnom podujatí Ahoj škôlka. Spoločne si zasúťažíme, spoznáme sa, porozprávame sa. Pripravené bude aj chutné občerstvenie v podobe výbornej fazuľovice, ktorú pre nás pripravia naši oteckovia. 

            Stretneme sa: 

            Dňa: 29.9.2023 o 15:30

            Kde: Školský dvor SMŠ ORTEA

            Čo priniesť: dobrú náladu, chuť súťažiť a ak by mali maminky chuť a čas niečo upiecť, dobrým koláčikom sa určite všetci, hlavne tí naši najmenší, určite potešíme. :-)

          • Novinky vo výchovno-vzdelávacom procese od 09/2023

          • SMŠ ORTEA nie je iba taká obyčajná materská škola...Záleží nám na tom, aké kvalitné vzdelanie naše deti dostávajú. Pani učiteľky neustále na sebe pracujú, vzdelávajú sa, prichádzajú s novými nápadmi, aby svojim deťom mohli ponúknuť to najlepšie zo seba...

            Aj preto od septembra 2023:

            🤩spúšťame bilingválne anglicko-slovenské vzdelávanie

            🤩i naďalej vyučujeme angličtinu hravou metódou Helen Doron English

            🤩zavádzame Hejného matematiku do výchovno-vzdelávacieho procesu

            🤩prichádzame so základmi čítania podľa D.B.Eľkonina

            🤩pribúda krúžok detskej jogy

          • Týždeň splnených želaní v SMŠ ORTEA

          • Deň detí sa v našej materskej škole neoslavuje len 1.6., ale rovno celý týždeň. Tento týždeň už tradične nazývame týždňom splnených želaní. Veď posúďte sami, či toto všetko nie sú krásne detské sny: 

            V pondelok sme navštívili blízku cukráreň. Zmrzlina tiekla potom, a to doslova. :-) Pusinky ozmrzlinkované, jazýčky farebné, pršteky polepené...ale tá radosť a spokojnosť na nezaplatenie :-)

            V utorok si naši drobci mohli vybrať, čo si dajú na desiatu. Samozrejme, s nejakými pravidlami - zjedol sa najskôr chlebík, šunka, syry, zeleninka, ovocie a potom si mohli pochutnať aj na pochutinách podľa svojej preferencie - koláčiky, tyčinky, a privreli sme oko, aby si mohli dať aj kúsok chipsov. Veď predsa oslavovali svoj sviatok a piknikovali na školskom dvore s diskotékou. :-)

            V stredu sa u nás hľadal rozprávkový poklad. Pomocou hádaniek a malých úloh všetci nakoniec svoj poklad našli a spokojní si ho odnášali domov :-)

            Vo štvrtok sa pre zmenu športovalo. Veď v zdravom tele prebýva predsa zdravý duch. Súťažili v 4 disciplínach a naučili sa aj škôlkarsku hymnu.Všetky deti boli nesmierne šikovné, takže si vybojovali medaily a všetci vyhrali k svojmu sviatku aj malý darček od svojej milovanej škôločky. 

            Piatok vyvrcholil návštevou bublinára s jeho bublinkovou šou. Svojimi vtipmi nás pán bublinár veľmi pobavil a vyrábal nádherné malé i veľké bubliny. Na záver aj nám dovolil zahrať sa na bublinárov.  

            Veríme, že si naše deti týždeň splnených želaní parádne užili. Pani učiteľky i tety prevádzkové ho pre ne organizovali s veľkou láskou a nasadením. 

        • Kompostér Jurko
          • Kompostér Jurko

          • Do SMŠ ORTEA zavítal hovoriaci kompostér Jurko, ktorý našim deťom interkatívne predstavil kompostovanie. Deti sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií o tom, ako kompost založiť, čo do kompostu patrí a čo nie, čo je na kompostovanie potrebné, aké živočíchy a mikroorganizmy kompostovaniu pomáhajú, že výsledkom kompostovania je kompost, ktorý sa používa ako parádne hnojivo pre rastliny a stromy. Dokonca nás kompostér Jurko naučil aj kompostovaciu pesničku. :-)

        • Fidlikanti v SMŠ ORTEA
          • Fidlikanti v SMŠ ORTEA

          • 18.5.2023 nám svojim spevom, tancom a predstavením najrôznejších hudobných nástrojov spríjemnili Fidlikanti. Naučili sme sa veľa nového o hudobných nástrojoch, už vieme čo je to koncovka, drumbľa, fujara, cimbal, z čoho sa vyrába sláčik, spievali sme s nimi detské ľudové  piesne, hádali sme hudobné hádanky, na niektorých nástrojoch sme si zahrali, cvičili sme čapáš i klobúkový tanec. Veselo nám s nimi bolo. :-) 

        • Deň rodiny v SMŠ  ORTEA
          • Deň rodiny v SMŠ ORTEA

          • Príďte s nami prežiť príjemné rodinné popoludnie pri príležitosti dňa rodiny.

            Milí rodičia, 

             

            srdečne Vás pozývame na druhý ročník Dňa rodiny v našej škôlke, ktorý sa uskutoční dňa 18.5.2023 v čase 15:30 - 17:00 na školskom dvore. Pri tejto príležitosti si naše deti pre Vás z lásky pripravili vystúpenie. Pani učiteľky sa postarajú o súťažné disciplíny, kde maminky, ockovia a detičky predvedú svoju šikovnosť a obratnosť. Po náročnm výkone bude pre Vás pripravené aj malé občerstvenie. 

            Tešíme sa na spoločne strávený čas v príjemnej rodinnej atmosfére. 

        • TESCO GRANT - Ďakujeme za podporu v hlasovaní
          • TESCO GRANT - Ďakujeme za podporu v hlasovaní

          • Priatelia, ďakujeme za podporu v hlasovaní v Tesco grante. Ide o prvý grantový projekt, do ktorého sa naše mladučké o.z. ORTEÁČIK zapojilo. Vďaka Vašim hlasom sme skončili na krásnom druhom mieste a získali tak 600 Eur na podporu kultúrnych a vzdelávacích aktivít v našej SMŠ ORTEA. Ešte raz vďaka za všetky hlasy, ktoré ste nám venovali.

        • Spojme sa v našej škôlke
          • Spojme sa v našej škôlke

          • projekt občianského združenia ORTEÁČIK v 12. edícii programu TESCO “Vy rozhodujete, my pomáhame“

            Milí naši rodičia a priaznivci.

             

            S radosťou Vám oznamujeme, že náš trojgeneračný projekt „Spojme sa v našej škôlke“ bol v 12.edícii programu Tesco “Vy rozhodujete, my pomáhame“ zaradený hodnotiacou komisiou medzi tri najlepšie v regióne! Týmto projektom by sme radi prepojili 3 generácie - deti, rodičov a seniorov z našej obce, pretože veríme, že si môžu byť navzájom veľkým prínosom - čo sa týka poznania, kultúry, tradícii, vzájomnej prítomnosti.

            Našim projektom by sme radi prepojili aktivity našej MŠ s miestnym klubom dôchodcov. Radi by sme našim deťom priblížili hodnotu, ktorá je pre nás všetkých ukrytá v múdrosti a skúsenostiach seniorov. Malo by sa tak diať vďaka spoločným aktivitám, ktoré budú prebiehať počas 6 mesiacov v MŠ, prípadne mimo nej: Marec -Čítaj mi babička/deduško, Apríl - Tvorivé veľkonočné dielne, Máj - Spoločne letom svetom, Jún -Škôlkarská olympiáda, Marec- August Babička/deduško, poď sa so mnou hrať!

            Postúpili sme do druhého kola, v ktorom budú o podpore nášho projektu rozhodovať zákazníci predajní TESCO v našom regióne.

            Ako? Je to celkom jednoduché. 

            Každý zákazník, ktorý od 16.januára do 12.februára 2023, nakúpi v ktoromkoľvek obchode spoločnosti Tesco, dostane po zaplatení jeden hlasovací žetón. Žetón vhodí do hlasovacieho boxu A, B alebo C projektu, ktorý chce podporiť. Projekty s najväčším počtom hlasov od zákazníkov získajú v jednotlivých regiónoch podporu vo výške 1300 eur na realizáciu aktivít v priebehu mesiacov marec 2023 až august 2023.

             

            Prosíme, nakúpte v TESCU a podporte nás! Každý hlas sa počíta!

        • 1. Ples rodičov a priateľov SMŠ ORTEA
          • 1. Ples rodičov a priateľov SMŠ ORTEA

          • Vážení rodičia a priatelia našej SMŠ, 

             

            srdečne Vás pozývame na 1. ples rodičov a priateľov SMŠ ORTEA, ktorý sa uskutoční dňa 11.2.2023 o 19:00 v Kultúrnom dome vo Hviezdoslavove. Do tanca nám zahrá DJ Junis a o zábavu sa postará aj hosť večera MAFIA CORNER. V cene vstupenky je zahrnutý prípitok, večera, teplý polnočný bufet, káva, 1 fľaša vína a 1 fľaša minerálky na dve osoby. Rezervácia vstupeniek na t.č. 0903 510 178 alebo na info@lovelystars.sk.

             

            TEŠÍME SA NA SPOLOČNÚ ZÁBAVU!!!

             

            Zároveň Vás chceme osloviť s možnosťou prispieť do tomboly cenou (darčekovou poukážkou, službou, vecnou cenou). Potesí nás akákoľvek maličkosť. Celý výťažok z plesu a tomboly bude venovaný OZ ORTEÁČIK na financovanie kultúrnych a vzdelávacích aktivít v našej materskej škole. Samozrejmosťou je propagácia všetkých darcov na našej webovej a facebookovej stránke, ako aj na tabuli darcov počas trvania plesu.